dinsdag 16 januari 2018

NPO 3FM lanceert nieuwe slogan

NPO 3FM gaat op de schop, alweer. Door terug te gaan naar een bredere muziekkeuze moet het uit de gratie geraakte jongerenstation weer gaan scoren.

De maanden maart en april van dit jaar lieten een historisch laag marktaandeel van 4,5 procent zien. In mei was er een toename van 0,2 procent. De zender, eind 2013 nog marktleider met bijna 12 procent dankzij Serious Request, is nu het achtste radiostation van Nederland.

Eind vorig jaar werd de programmering al stevig omgegooid. Maar nu gaat de zender toch weer meer oudere muziek laten horen. Dj Domien Verschuuren: “We gaan eigenlijk weer terug naar het oorspronkelijke dna van 3FM. We zijn de laatste tijd iets te ver afgedreven van waar we voor moeten staan. We kunnen nu de conclusie trekken dat de luisteraar iets anders wil. We waren even 3FM niet meer.”

“Af en toe The Beatles moet kunnen. En een bekend nummer van Coldplay of Muse. Om daarna weer ruimte te geven aan nieuw talent. Want daar blijven we voor staan: what’s hot and what’s next! Daarom is er vanaf maandag ook de nieuwe slogan Music Starts Here.”

Eva Koreman en Sander Hoogendoorn worden de nieuwe station-voices.

Bron: Gelderlander/BM

Bericht delen