NPO 3FM dj’s varen met Woodstock-boot tijdens Pride Amsterdam
woensdag 31 juli 2019

NPO 3FM dj’s varen met Woodstock-boot tijdens Pride Amsterdam

Radio-dj’s Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn varen tijdens de canal parade van Pride Amsterdam op 3 augustus mee met hun eigen Woodstock-boot. Muziek komt onder meer van Roxeanne Hazes, Fiesta Macumba, Rob Black, Julian Jordan en Kav Verhouzer. Verder staan er LGBTQIAPK+ luisteraars op de boot om het feest mee te vieren. Sander en Frank zijn op 3 augustus live te zien in de Amsterdamse grachten en regelmatig te horen tussen 12.00 en 15.00 uur op NPO 3FM.

Sander en Frank: “Pride is het vieren van de liefde en wat is er belangrijker dan dat? Woodstock was een episch festival waar de vrijheid hoogtij vierde en dat is precies wat we op 3 augustus gaan vieren: de vrijheid en de liefde.”

Het thema van Pride Amsterdam 2019 is ‘Remember the past, create the future’. Hiermee worden de Stonewall-rellen herdacht, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LGBTQIAPK+ beweging. In datzelfde jaar vond het Woodstock festival plaats, dat de mijlpaal werd van de tegencultuur in de jaren ’60 en bekendstaat als één van de invloedrijkste popfestivals in de muziekgeschiedenis.

Van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus staat NPO 3FM in het teken van Pride. Luisteraars kunnen dan nummers aanvragen die hen kracht geven. In aanloop naar de Canal Parade zendt NPO Radio 3FM op vrijdag 2 augustus tussen 09.00 en 18.00 uur de 3FM Pride List uit. Luisteraars bepalen de lijst door hun favoriete Pride-track door te geven via de 3FM-app.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen