NPO 3FM-dj Frank van der Lende te gast in De Broadcast
vrijdag 8 april 2022

NPO 3FM-dj Frank van der Lende te gast in De Broadcast

3FM-dj Frank van der Lende is te gast in een nieuwe aflevering van de media podcast De Broadcast. Aan de hand van verhalen, fragmenten en anekdotes praten podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen met Frank over zijn rijke radio loopbaan, over 3FM, over een nieuwe zendermanager, over de middagshow, over zijn toekomst en heel veel meer.

Het was niet direct vanzelfsprekend dat Frank van der Lende de middagshow voor zijn rekening nam toen Coen & Sander in 2015 naar Radio 538 overstapten. Dat zegt hij in De Broadcast. “Timur en Ramon waren de beoogde opvolgers”. Volgens Frank wilde Ramon dat niet. “En toen zijn ze een beetje gaan rond shoppen. Domien, Sander en ik zaten toen bij BNN, en het was een BNN-programma. Met ons hebben ze toen gesprekken gehad en ik weet dat zij het eigenlijk niet aandurfden nog, omdat het Coen en Sander waren.”

Frank zegt verder: “Daar had ik wel echt die druk, en ik denk dat dat uiteindelijk ook wel misschien te vroeg was om die schoenen te vullen”. In september van 2017 stopte het avontuur voor Frank in de middag. “Ik ben best wel hard gevallen doordat ik van die middag ben afgehaald toen, maar ik ben wel weer opgestaan”, aldus Frank.

Hij hoorde opeens dat het middagavontuur voor hem stopte “Ik was daar wel boos over, omdat ik het gevoel had dat de omstandigheden ook niet top waren. En ik weet ook niet of het uiteindelijk iets heeft uitgehaald om mij er weer af te halen, ook omdat ik er weer zit. Maar ook omdat het is niet beter gegaan sindsdien.”

Frank presenteert inmiddels alweer sinds april 2020 voor BNNVARA de middagshow met Eva Koreman. “De ene dag had ik een hele goede show en de andere dag was ie gewoon een stuk minder. Ik was gewoon te grillig nog. En nu heb ik een hele duidelijke visie hoe ik radio wil maken”.

Nieuwe zendermanager
NPO 3FM heeft al enkele tijd te kampen met teruglopende luistercijfers, het is diverse zendermanagers nog niet gelukt het tij te keren. Op dit moment zit Menno de Boer er tijdelijk, maar er zal een nieuwe vaste zendermanager moeten komen. “Het is vooral iemand die denk ik een duidelijke visie moet hebben want dat zwabberen, wat we hebben gedaan, is voor niemand leuk. ik geloof heel erg in keuzes maken en geloofwaardigheid”, aldus Frank in de podcast.

Wat doet Frank over vijf jaar?
Hoe ziet Frank de lange termijn, denk hij daar weleens over na? “Daar denk ik weleens over na ja, wat ben ik over vijf jaar? En dat zou ook dus weer terug naar NPO Radio 1 kunnen zijn, ik mis wel echt de verdieping. Dat je echt de tijd hebt”. Zou Radio Veronica ooit iets voor hem zijn? “Stenders heeft me ooit op 3FM gegooid, want hij was toen zendermanager bij PowNed. Dat was ook de enige reden dat ik naar PowNed was gegaan, want ik zou er anders ook nooit naar toe gaan. Stel dat hij ooit een nog een keer met een goed idee komt voor Veronica en een mooie plek voor mij… met Stenders zou ik sowieso altijd praten.”

Frank van der Lende is elke maandag tot en met donderdag te horen op NPO 3FM, tussen 16.00 en 19.00 uur. Daarnaast heeft hij aan diverse tv-programma’s deelgenomen de afgelopen tijd, zoals De Gevaarlijkste Wegen. Op dit moment is hij ook te zien in het tv-programma De Verraders op RTL 4. Het gesprek met Frank staat vanaf vandaag online via diverse streaming diensten of www.debroadcast.nl.

Bron: De Broadcast/BM

Bericht delen