dinsdag 16 januari 2018

NPO 3FM bestaat 50 jaar in oktober

NPO 3FM viert zijn 50 jarig bestaan in oktober op diverse manieren. Zo komt er een radio event vanaf het forteiland Pampus, een interactieve tentoonstelling in Beeld en Geluid, een boek, een tv-documentaire over 50 jaar 3FM en een avond in Paradiso.

NPO 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: “3FM doet niet aan leeftijd, maar dit bijzondere moment laten we niet zomaar voorbij gaan. In Nederland bestaan weinig popstations met zo’n lange geschiedenis. Al 50 jaar groeien generaties luisteraars op met de popzender.”

Op 11 oktober 1965 was ‘Hilversum 3’ voor het eerst te horen. De 3FM programma’s gidsen luisteraars al een halve eeuw door de wereld van popmuziek, nieuws, concerten en festivals. In de laatste week van september 2015 gaat 3FM ‘voor Pampus liggen’. Of beter gezegd: 3FM maakt radio vanaf het eiland voor Amsterdam, dat ook een rijke geschiedenis kent.

50 jaar 3FM is voor Beeld en Geluid de aanleiding om voor het eerst in zijn bestaan een tentoonstelling over het medium radio te maken. Vanaf 2 oktober neemt het instituut met de tentoonstelling 3FM Presents Your Serious Radio bezoekers op interactieve wijze mee langs de soundtrack van hun leven: van de radio-programma’s en hoogtepunten tot de 3FM dj’s, jingles en de gebeurtenissen die daaraan zijn verbonden.

Op maandag 19 oktober viert 3FM met veel muziek in het Amsterdamse Paradiso zijn verjaardag. Samen met luisteraars, bands en artiesten dompelt 3FM zich onder in 50 jaar geschiedenis, het 3FM van nu en het 3FM van morgen.

Zaterdag 24 oktober staat NPO 3 in het teken van 3FM. BNNVARA zendt een tv-documentaire uit over 50 jaar 3FM. Aansluitend is op NPO 3 een registratie te zien van de muzikale avond in Paradiso die plaatsvond op 19 oktober (NTR/BNNVARA).

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen