dinsdag 16 januari 2018

Ad Visser zingt protestlied voor bedreigd IKON-programma

Een aantal prominente Nederlanders steunt de IKON in zijn strijd voor het behoud van het 34 jaar bestaande Radio 1-programma De Andere Wereld. Ad Visser bracht zaterdag in de IKON-studio het protestlied De broeder van de Leguaan ten gehore dat zondag in de uitzending van De Andere Wereld  te horen was.

Naast Visser betuigden tot nu toe via de website www.deanderewereldmoetblijven.nl honderden luisteraars hun steun voor het behoud van het journalistieke uur op de vroege zondagmorgen. Onder hen schrijfster Renate Dorrestein, cabaretier Erik van Muiswinkel, nationale mental coach Wim de Bie en publicist Mohammed Benzakour.

Het protest kwam eerder deze week op gang, nadat de radiodirectie van de publieke omroep (NPO) zijn plannen voor Radio 1 bekend had gemaakt. Als het aan de radiodirectie ligt, wordt het Radio 1-programma De Andere Wereld van de IKON van de nieuws-en actualiteitenzender afgehaald, ondanks het feit dat dit programma voldoet aan alle daarvoor gestelde eisen. De IKON tekent protest aan tegen deze beslissing van de NPO.

Maandag plaatst de IKON onderstaande advertentie in Volkskrant en Trouw met nog eens vele namen van prominente Nederlanders die de actie ondersteunen. Opmerkelijk is de tekst: ‘Deze advertentie is niet betaald uit omroepgelden’.

Bron: IKON/Broadcast Magazine

Bericht delen