dinsdag 16 januari 2018

NOS-journalist onder vuur in Thailand

Het Thaise leger is begonnen met een actie tegen ‘roodhemden’, demonstranten die al wekenlang in Bangkok tegen de regering van Abhisit Vejjajiva protesteren. Bij het geweld zijn de afgelopen weken al tientallen doden gevallen. In april werd bij gewelddadige protesten een Reuters-journalist dodelijk getroffen.

Persbureau Associated Press (AP) meldt dat bij de huidige acties zeker drie buitenlandse journalisten door kogels zijn geraakt. Onder hen ook radioverslaggever Michel Maas (NOS) die een – niet levensbedreigende – schotwond in zijn schouder opliep. Maas maakte een foto van zichzelf in het ziekenhuis waar hij werd verpleegd en is geïnterviewd door de NOS toen hij werd geraakt (MP3). “I’m hit, I’m hit”, zegt Maas tegen het einde van het item.

Een AP-fotograaf zag verder hoe een nog ongeïdentificeerde journalist in zijn borst werd geschoten. “Zijn ogen draaiden weg en hij leek te zijn overleden”, aldus de fotograaf, die ook meldde dat een Amerikaanse documentairemaker in zijn been werd geraakt.

Bron: Villamedia/NOS/AP

Bericht delen