dinsdag 16 januari 2018

Wereldomroep en NOS gaan meer samenwerken

Radio Nederland Wereldomroep (RNW) en de NOS gaan de redactionele samenwerking verder intensiveren. Vanaf 28 maart starten alle Nederlandstalige radio-uitzendingen van de Wereldomroep via kortegolf, satelliet en internet met het NOS journaal. De bulletins worden gevolgd door het actualiteitenblok Nieuwslijn van de Wereldomroep met nieuws voor Nederlandse emigranten, expats en vakantiegangers. Daarnaast zal de NOS meer gebruik maken van de internationale expertise van de Wereldomroep.

De Wereldomroep vindt het belangrijk om meer met Nederlandse en buitenlandse mediaorganisaties samen te werken om zo ruimte te maken voor specifieke doelgroepgerichte content. Voor de overige negen (vreemde) talen gaat de Wereldomroep de samenwerking versterken en verdiepen met een deel van zijn wereldwijde partnernetwerk, bestaande uit 3.000 mediaorganisaties.

De redacties van de NOS en de Wereldomroep werken nu ook al met elkaar samen en wisselen actualiteiten uit. Hans Laroes, hoofdredacteur NOS Nieuws: “Het is natuurlijk een mooie primeur dat het NOS-nieuws nu letterlijk de hele wereld over gaat. Bovendien is het een uitstekende zaak dat we op deze manier over en weer gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten en kunnen doen waar we goed in zijn.”

Door de samenwerking met de NOS wordt de internationale expertise van de Wereldomroep in Nederland toegankelijker. Hoofdredacteur Rik Rensen van de Wereldomroep: “Zo maakt de NOS bij de verkiezingen in Suriname in mei gebruik van onze Caribische redactie. Ook staan producties als onze exclusieve interviews met Latijns-Amerikaanse leiders tot hun beschikking en kunnen zij nog vaker onze journalisten van bijvoorbeeld de Arabische of Chinese redactie consulteren.”

Bron: Wereldomroep/Broadcast Magazine

Bericht delen