dinsdag 16 januari 2018

VVD vindt 2 publieke radiozenders genoeg

De liberale partij VVD vindt 2 publieke radiozenders genoeg om de publieke taak uit te voeren. Op andere zenders kan dan worden bezuinigd. Ook zou er van deze partij één publiek net mogen verdwijnen. De Nederlandse Publieke Omroep heeft echter eerder plannen voor nóg meer uitbreiding want naast de nationale zenders Radio 1 t/m 5, minderhedenzender FunX, de themazender Radio 6 en de Wereldomroep zijn er ook vergevorderde plannen voor de levensbeschouwelijke radiozender Radio 7.

Die laatste zou Radio 5 op de middengolf moeten vervangen. Middengolf-verspreiding is overigens bijzonder duur en zou zeker voor een zender als Radio 7, die amper luisteraars zal trekken, een buitengewoon kostbare zaak zijn. Ter vergelijking, in Groot-Britannië dat uiteraard vele malen groter is qua inwonertal, is de BBC zelfs aan het bekijken over zenders als BBC 6 Music en Radio 7 niet beter kunnen worden opgedoekt.

Diverse radiozenders hebben al vaker geroepen dat er oneerlijke concurrentie is vanuit de publieke omroep. Zo heeft de jongerenzender Wild FM moeite met de machtspositie van FunX en is de kleine commerciële radiozender Radio 227 niet blij met de in hun ogen oneerlijke concurrentie van Radio 5 Nostalgia.

Bron: Totaal TV

Bericht delen