dinsdag 16 januari 2018

Verlenging van de etherfrequenties uitgesteld

De verlenging van de etherfrequenties voor de commerciële radiozenders lijkt niet door te gaan. Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) heeft besloten dat er extra onderzoek nodig is. Zo moet er gekeken worden of de automatische verlenging niet in strijd is met de Europese regels die gelden voor de verdeling.

Bestaande radiozenders leken verzekerd van hun licentie. Ze mochten tot 2017 blijven uitzenden op de bestaande frequenties, de voorwaarde hiervoor was het betalen van een geldbedrag en te investeren in digitale etherradio.

Waarschijnlijk wordt een nieuw besluit overgelaten aan het nieuwe kabinet. In de tussentijd worden wel voorbereidingen getroffen voor het verlengingsbeleid. Dit betreft met name de uitwerking van de noodzakelijke regelingen en het voorbereiden van de consultatie daarvan.

Van der Hoeven houdt ook rekening met een tijdelijke oplossing: “Vanuit het belang van continuïteit voor zowel de sector als de luisteraar zal ik ook voorbereidingen treffen voor een tijdelijke oplossing voor het geval medio september nog geen duidelijkheid is over de koers van het nieuwe kabinet.”

Bron: RadioFreak

Bericht delen