dinsdag 16 januari 2018

Radio Veronica verwijt Q-music plagiaat

Het landelijke radiostation Q-music is deze week van start gegaan met Wie Zijn Wij?, een radiospelletje waarbij luisteraars moeten raden bij welke bekende Nederlanders de stemmen horen die op de radio te horen zijn. Maar Radio Veronica is daar niet blij mee. Het radiostation denkt dat het te veel lijkt op het radiospelletje De Stemband.

Op Radio Veronica werd in 2008 het legendarische radiospel De Stemband nieuw leven ingeblazen. Bij dit spel, dat in de jaren ’80 door Erik de Zwart en wijlen Kees Schilperoort bij Veronica werd verzonnen, moeten luisteraars de stem van een bekende Nederlander weten te identificeren. Bij beide spelletjes kunnen luisteraars met de juiste oplossing een geldbedrag winnen dat ieder uur dat de stem niet wordt geraden oploopt.

“Het is niet de eerste keer dat Q-music bij gebrek aan inspiratie andere radiostations kopieert. Begin maart zond het Q-music voor het eerst de Top 500 van de 90’s uit. Bij Radio Veronica wordt al sinds 2004 de 90’s Top 590 uitgezonden, een populaire lijst onder de luisteraars”, zo meldt Veronica. “Daarnaast zond het uit België afkomstige Q-music recentelijk een tv-commercial uit die zeer grote gelijkenis vertoonde met een eerdere tv-commercial van Radio 538 waarbij deejays als popsterren optraden.”

Bron: Radio.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen