dinsdag 16 januari 2018

Radio 2 wil dertigers en veertigers bereiken

Radio 2 gaat meer muziek van nu en uit de jaren ’80 en ’90 draaien. Daarnaast worden meer jonge presentatoren naar voren geschoven. Het doel is om meer dertigers en veertigers als luisteraars aan te trekken. “De komst van WNL is een natuurlijk moment voor het aanpassen van de programmering,” stelt zendermanager Kees Toering in Het Parool.

“Een radiostation vergt regelmatig onderhoud. Als we niets doen, worden onze vaste luisteraars alleen maar ouder,” aldus Toering. Liefhebbers van muziek uit de jaren ’60 verwijst hij tegenwoordig naar Radio 5 Nostalgia.

Radio 2 ondergaat volgende maand een groot aantal veranderingen. Bekende titels als De Gouden Greep, Steenen Tijdperk en Het Circus Jeroen Bosch verdwijnen. Sandwich verhuist naar Radio 5, evenals Andermans Veren en Volgspot die daar als rubriek terugkeren.

Eerder werd ook al bekend dat Hans Schiffers doordeweeks plek maakt voor de 33-jarige Jan-Willem Roodbeen, afkomstig van de EO. De jonge presentator Alfred van de Wege mag ’s avonds “de boel opfrissen en eigentijds maken”. Schiffers gaat drie programma’s in het weekeinde maken. “Hans Schiffers is een presentator die ik absoluut niet kwijt wilde,” zegt Toering.

WNL vult op de zondagmiddag een radiomagazine, met daarin onder meer aandacht voor cabaret. Cabaretière Sara Kroos gaat op de zondagavonden een nieuw cabaretprogramma maken voor de VARA.

Bron: Radiofreak/Het Parool

Bericht delen