Ook BNR voert actie voor Haïti: steun voor getroffen radiostations
dinsdag 16 januari 2018

Ook BNR voert actie voor Haïti: steun voor getroffen radiostations

BNR doet als nieuwszender niet mee aan Radio 555, maar komt wel met een eigen hulpactie voor Haïti. Samen met Free Voice gaat BNR zwaar getroffen nieuwsradiostations in Haïti helpen. Sinds de aardbeving zijn twintig radiostations uit de lucht omdat de studio of de zenders in puin liggen. BNR stelt de opbrengst van de commercials van vandaag hiervoor ter beschikking.

Volgens de zender gaat het om ongeveer 20.000 euro. Free Voice stort eenzelfde bedrag in het gezamenlijke wederopbouwproject en ook de adverteerders van BNR wordt gevraagd om mee te doen. Hiermee kunnen één of een aantal van de radiostations weer gaan uitzenden.

Door het instorten van (radio)gebouwen in Haïti is er geen communicatie meer mogelijk. Radiostations zijn op dit soort momenten als informatiebron onontbeerlijk, meldt BNR. De eerste stap is met lapmiddelen de uitzendingen zo snel mogelijk te hervatten. Een tweede stap is om voor de stations een duurzame oplossing te bieden, door studio’s te herbouwen en redacties te steunen in hun werk.

BNR neemt dit initiatief omdat het als onafhankelijke nieuwsorganisatie graag specifiek wil bijdragen aan de opbouw van nieuwsvoorzieningen in Haïti, zegt BNR. Free Voice is de juiste partner daarvoor, omdat zij al vaker media in noodsituaties heeft geholpen en een wereldwijd netwerk heeft. Bijdragen voor de wederopbouw van een radiostation zijn welkom op rekeningnummer 65.63.07.404.

Bericht delen