dinsdag 16 januari 2018

Lucella Carasso en Tim Overdiek starten duo-presentatie

Nadat Tim Overdiek al enkele weken als presentator heeft kunnen warmdraaien, start het NOS Radio 1 Journaal aanstaande maandag met twee vaste presentatoren. Lucella Carasso en Tim Overdiek nemen dan voor het eerst gezamenlijk achter de microfoon plaats. Deze duo-presentatie zal van maandag tot en met donderdag in de avondeditie van het NOS Radio 1 Journaal doorklinken.

Met dubbelpresentatie in de avond krijgt het NOS Radio 1 Journaal tussen 16.30 en 18.30 uur eenzelfde presentatievorm als in de ochtend. De ochtenduitzending kent al sinds september 2008 duo-presentatie. Lara Rense en Marcel Oosten zijn iedere ochtend samen te horen. Omdat duo-presentatie veel positieve reacties van luisteraars oplevert, wordt dit concept nu ook doorgevoerd in de avonduitzending. Duo-presentatie komt de snelheid, de afwisseling en de levendigheid van het programma ten goede.

Carasso en Overdiek zeggen uit te kijken naar de samenwerking. Ze willen nog meer gaan inzetten op contact en interactie met de luisteraar via de verschillende sociale media, omdat dat iets toevoegt aan de dynamiek van een uitzending. Ze verwijzen daarbij naar de ochtendeditie van het NOS Radio 1 Journaal, waar ‘social media’ al vast onderdeel zijn van het programma-concept.

Lucella Carasso presenteert al sinds 2005 het NOS Radio 1 Journaal. Daarvoor was ze politiek verslaggever bij NOS Den Haag Vandaag. Tim Overdiek begon op 3 januari van dit jaar als presentator nadat hij eerder onder andere correspondent voor de NOS in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië was. Tussen 2008 en najaar 2010 maakte hij als adjunct-hoofdredacteur deel uit van de hoofdredactie van NOS Nieuws.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen