dinsdag 16 januari 2018

Laatste uitzending Uruzgan.FM

Op 30 juli zendt Uruzgan.FM (3FM/Wereldomroep) voor de allerlaatste keer uit. Het radioprogramma voor Nederlandse militairen en hun thuisfront stopt, omdat ook de missie in Uruzgan op 1 augustus officieel ten einde loopt.

Met een feestelijke drie uur durende live-uitzending vanaf Vliegbasis Eindhoven blikt DJ Hanneke Eilander terug op 4 jaar Uruzgan.FM en treden onder andere de rappende militair G.I.Z.M.O en zanger Hansen Tomas op. Voorafgaand komt Uruzgan.FM op 29 juli met een speciale uitzending opgedragen aan alle Nederlandse slachtoffers.

Uruzgan.FM zendt uit vanaf de plek waar de Afghanistanmissie voor elke militair begint en eindigt: Vliegbasis Eindhoven. Ook op 30 juli komen veel militairen terug uit Afghanistan. Ze landen – volgens planning – tijdens de live-uitzending en Uruzgan.FM zal hen een warm welkom thuis geven. Verder ontvangt DJ Hanneke onder andere Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm en veel Afghanistanveteranen met hun thuisfront.

Tegelijk met de missie in Uruzgan startten 3FM en Radio Nederland Wereldomroep in augustus 2006 met het dagelijkse radioprogramma voor Nederlandse militairen en hun thuisfront: Uruzgan.FM. DJ van het eerste uur was Annemieke Schollaardt. In april 2009 gaf Annemieke de Uruzgan.FM-microfoon over aan DJ Kristel van Eijk, die hem eind 2009 weer doorgaf aan DJ Hanneke Eilander. Het team van Uruzgan.FM heeft de militairen in Afghanistan drie keer bezocht in gezelschap van onder andere Giel, Eddy Zoëy, de band Jeremy’s, zangeres Dennis en cabaretier Guido Weijers.

Het programma is elke werkdag om 16.00 uur Nederlandse tijd te beluisteren op de bases in Afghanistan. Het programma is ook te horen via de website www.uruzgan.fm en via een aantal lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen.

Bron: RNW/3FM

Bericht delen