dinsdag 16 januari 2018

Joris van de Kerkhof wint Fanlog Award

Verslaggever Joris van de Kerkhof heeft de Award 2009 gekregen van het Fanlog Radio 1 Journaal , een weblog gewijd aan het NOS Radio 1 Journaal. De Fanlog Award, bedoeld als waardering voor de mooiste reportage die in 2009 in het Radio 1 Journaal is uitgezonden, wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Van de Kerkhof krijgt de prijs voor de serie waarin hij Vincent, een jongen van twaalf jaar met overgewicht, volgt bij zijn pogingen af te vallen. Daarbij waardeerde Fanlog Radio 1 Journaal volgens het juryrapport het “zuiver, indringend en informerend gehalte van de reportage, zonder belerend te zijn.” En: “De verslaggever gaat de confrontatie niet uit de weg maar altijd op een aardige, respectvolle manier. Ultiem vakmanschap in combinatie met fijnbesnaarde human touch.”

Reactie van Joris van de Kerkhof op de prijs: “Het is grappig om een prijs te krijgen voor een serie zonder nieuws en zonder echte nieuwsaanleiding in een nieuwsprogramma. Het maken van de serie was leuk om te doen. Tussen al het nieuws door. Urenlange opnames terugbrengen tot een verhaal van een paar minuten. Het is prettig om te merken dat deze andere manier van werken zo veel waardering oproept.”

De weblog die Van de Kerkhof bij heeft gehouden, kunt u hier lezen. Ook zijn er geluidsfragmenten van de serie te horen.

Bron: Fanlog/Broadcast Magazine

Bericht delen