DJ ontslagen na afbreken kersttoespraak koningin
dinsdag 16 januari 2018

DJ ontslagen na afbreken kersttoespraak koningin

“Two words: Bor-ing”, daarmee maakte de Britse dj Tom Binns vrijdag halverwege een eind aan de toespraak van de Engelse Koningin. Hij maakte nog een grap, om vervolgens een plaatje van Wham! in te starten. Bij BRMB, een radiozender uit Birmingham, kunnen ze niet lachen om de grap van de presentator en komiek. “Dit kunnen we niet tolereren, of het een grap was of niet”, aldus de programmadirecteur van Onion Media, eigenaar van BRMB. “Tom zal niet meer te horen zijn op onze stations.”

Volgens Orion Media heeft “een klein aantal” luisteraars geklaagd over de grap van Binns. Die zegt zelf maar één negatieve en vooral positieve reacties te hebben gekregen. Bovendien was het niet zijn bedoeling om de Koningin te schofferen, zegt hij. De toespraak werd per ongeluk uitgezonden, er zou eigenlijk een nieuwsbulletin geklonken moeten hebben. “Ik wist niet hoe lang de toespraak door zou gaan en ik ben niet getraind in het maken van redactionele beslissingen”, vertelt Binns. “Ik besloot er een grap van te maken en zei: ‘Two words: Bo-ring’.”

Volgens de presentator is zijn ontslag een voorbeeld van de angst die bij de zenderbazen heerst voor toezichthouders sinds ‘Sachsgate’. In 2008 belden de bekende radio- en tv-makers Russel Brand en Jonathan Ross tijdens een programma op BBC Radio 2 met acteur Andrew Sachs en maakten ‘ongepaste opmerkingen‘ over diens kleindochter. Jonathan Ross werd geschorst en zijn baas stapte op.

Bericht delen