De Moker nieuw radiohoorspel bij de NPS
dinsdag 16 januari 2018

De Moker nieuw radiohoorspel bij de NPS

De Moker is een nieuw radiodrama dat vanaf maandag 18 januari op de radio te horen is. Er worden zeventig afleveringen van elk ongeveer vijftien minuten uitgezonden. Na Het Bureau en Bommel zendt de NPS opnieuw een radiohoorspel uit.

Amsterdam jaren zeventig. Harrie ‘de Moker’ Pruis (Jack Wouterse) regeert op de Wallen. Hij verhuurt ramen, is eigenaar van de klasse-striptent Pigalle, opent de eerste peepshow en droomt van een nieuw gokpaleis met veel marmer, gouden kranen en erotisch topamusement. Zijn vrouw Greet (Nelly Frijda) drijft het volkscafé Het Uitzicht. Maar de Rotterdammer Aad Bosman (Martin van Waardenberg), eigenaar van een boksschool en illegale pokertent, zaagt aan het imperium van Harrie Pruis. Bosman ziet een nieuwe markt: drugs.

De Moker is bedacht en geschreven in opdracht van de NPS naar een idee van radiomaker Jeroen Stout. Stout en Marlies Cordia (Hoorspelfabriek) zijn ook verantwoordelijk voor de regie. In 2006 kreeg Stout de Prix Italia voor zijn docudrama Lee Forest, The Spirit of the Pioneer. Het schrijversteam bestaat uit René Appel, Henk Apotheker, Paul Jan Nelissen en Gerben Hellinga. De Moker wordt geproduceerd door Marijke van der Molen van Palentino Pictures.

De volledige cast bestaat uit: Jack Wouterse, Nelly Frijda, Micha Hulshof, Daniël Boissevain, Martin van Waardenberg, Hadewych Minis, Fred Goessens, Harm van Geel, Cees Geel, Jenny Arean, Dick van den Toorn, Kees Boot, René van ’t Hof, Georgina Verbaan, Jaap Spijkers, Margje Wittermans, Marcel Musters, Sieger Sloot en Sanne den Hartog.      

De Moker wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Media Fonds en een aanvullende bijdrage van de NPO.

Bericht delen