dinsdag 16 januari 2018

Nominaties Zilveren Radiosterren bekend

De genomineerden voor de Zilveren Radioster Man en Vrouw zijn bekend gemaakt door de organisatoren van het jaarlijkse RadioGala. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 13 november tijdens het AVROTROS RadioGala van het Jaar.

Hier wordt de publieksprijs voor beste programma, de Gouden RadioRing uitgereikt en worden ook de winnaars van de RadioSterren bekend gemaakt. Daarnaast worden ook de vakjuryprijzen, de Marconi Awards, deze avond uitgedeeld aan onder andere de Beste Zender en Aanstormend Talent.

Genomineerden Zilveren Radioster Man 2014 (op alfabetische volgorde):
Gerard Ekdom (AVRO, 3FM)
Bert Haandrikman (KRO-NCRV, Radio 2)
Rob van Someren (Radio Veronica)

Ekdom heeft al twee zilveren sterren op zijn naam staan en is voor het 6e jaar op rij finalist. Haandrikman won in 2013 als verrassende outsider de prijs voor beste radioman van Nederland en is nu opnieuw genomineerd. Van Someren is de winnaar van de Gouden RadioRing van vorig jaar. Deze zomer raakte hij zijn middagshow Somertijd kwijt bij Radio Veronica maar zijn trouwe luisteraars zijn hem nog niet vergeten, getuige deze nominatie.

Genomineerden Zilveren Radioster Vrouw 2014 (op alfabetische volgorde):
Claudia de Breij (VARA, 3FM)
Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM)
Annemieke Schollaardt (TROS, 3FM)

Van de drie 3FM-dames is Reijmer voor de vierde maal genomineerd, maar heeft in tegenstelling tot haar concurrentes de prijs nog nooit gewonnen. Schollaardt won haar Ster in 2011, terwijl De Breij inmiddels een vijf-sterren dj is, nadat zij ook vorig jaar als winnares uit de bus kwam.

Het RadioGala wordt 13 november live uitgezonden op NPO Radio 2 en is online met beeld te volgen via NPO 101TV en avrotros.nl/radioring.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen