dinsdag 16 januari 2018

Nominaties Gouden Radioring 2011

De programma’s De Avondploeg (SLAM!FM), Effe Ekdom (AVRO 3FM) en Ekstra Weekend (NTR 3FM) zijn genomineerd voor de AVRO Gouden RadioRing 2011. Hiermee staat Gerard Ekdom wederom met twee programma’s in de finale voor het beste radioprogramma van Nederland. Vorig jaar was zijn Arbeidsvitaminen ook finalist. Zijn nieuwe programma Effe Ekdom weet zich na één seizoen al voor de finale te plaatsen.

De vrijdagavondshow van Gerard Ekdom en Michiel Veenstra staat voor de derde keer in de finale van de publieksprijs voor radio. Nieuw is De Avondploeg, een vijf uur durende avondshow op jongerenzender SLAM!FM. Daniël Lippens (23) en Ivo van Breukelen (22) zijn het duo achter deze vrolijke keetshow.

Annemieke Schollaardt (TROS 3FM), Claudia de Breij (VARA 3FM) en Roosmarijn Reijmer (VPRO 3FM) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator van het jaar. Annemieke staat voor de derde maal op het AVRO podium. De Breij wist al vier keer eerder deze RadioSter te verzilveren. Voor Reijmer is het de eerste keer dat ze tot de finale weet te komen.

Genomineerd voor de beste RadioSter Man zijn: Edwin Evers (Radio 538), Gerard Ekdom (AVRO 3FM) en Giel Beelen (VARA FM). Deze radiomannen strijden voor de vierde keer op rij met z’n drietjes om deze eretitel voor beste radiomaker van Nederland. Evers en Beelen staan al zes jaar op rij op dit podium. Evers won drie keer, Beelen twee maal. Op het RadioGala van het Jaar worden de winnaars van de AVRO Gouden RadioRing 2011 en de Zilveren RadioSterren bekend gemaakt. Deze zesde editie van het RadioGala is bijzonder, omdat deze voor het eerst los van de Televizier-Ring wordt georganiseerd.

Op de drie finalisten van de AVRO Gouden RadioRing kan in de 28 uur voor de uitreiking worden gestemd via een telefoonnummer of sms-nummer. De winnaars voor de RadioSter zijn al vastgesteld maar worden pas tijdens dit RadioGala bekend gemaakt. De uitreiking vindt op donderdag 1 december 2011 vanaf 20.00 uur plaats in het Raadhuis in Hilversum. De AVRO zendt het evenement live uit via Radio 2 en in beeld via radioring.avro.nl en 101TV.

Bron: AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen