dinsdag 16 januari 2018

NK Nootschieten bij AVROTROS

AVROTROS organiseert vrijdag het NK Nootschieten in VondelCS. Bij dit NK krijgen luisteraars korte flarden klassieke muziek te horen. Zij moeten dan zo snel mogelijk aangeven om welk muziekstuk het gaat en wie de componist is. Het NK is live te volgen op NPO Radio 4.

Sinds jaar en dag is het spelletje Nootschieten een vast onderdeel van het dagelijkse AVROTROS-programma Licht op Vier op NPO Radio 4. Nootschieten heeft een grote schare fans en in 2009 werd het eerste NK Nootschieten georganiseerd tijdens Festival Classique in Den Haag. Deze week vindt het NK Nootschieten voor de tweede keer plaats in VondelCS in Amsterdam. Onder het toeziend oog van een strenge doch rechtvaardige jury strijden daar zo’n tachtig Nootschieters om de titel Nederlands Kampioen Nootschieten. Behalve een beker en eeuwige roem zijn er fraaie cd-pakketten te winnen.

AVROTROS-presentatoren Maartje Stokkers, Hans van den Boom en Ab Nieuwdorp presenteren het evenement dat live te volgen is op NPO Radio 4. De webcast is hier te zien.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen