Nieuwslezer Roelof Hemmen naar Radio 538
vrijdag 8 mei 2020

Nieuwslezer Roelof Hemmen naar Radio 538

Roelof Hemmen gaat vanaf juni aan de slag bij Radio 538 als nieuwslezer bij De 538 Ochtendshow met Frank Dane. Hij vervangt Henk Blok, die vanwege gezondheidsredenen met sabbatical gaat. Hemmen heeft jarenlange ervaring als verslaggever en anchor bij onder andere RTL Nieuws, BNR Nieuwsradio en de Telegraaf.

Roelof Hemmen: “De 538 Ochtendshow met Frank Dane is een heerlijk programma. Energiek, vriendelijk en tegelijk scherp en razendsnel. Ik verheug me erop om straks deel uit te maken van het sprankelende team-Frank, als de man van het nieuws.”

Menno de Boer, radio director 538: “538 heeft in Roelof Hemmen een geweldige nieuwslezer gevonden die deze belangrijke rol gaat invullen na het vertrek van Henk Blok. Hij zit barstensvol nieuwservaring, is gek op radio én hij heeft een goede klik met het team.”

Roelof Hemmen (1963) begon zijn journalistieke loopbaan als verslaggever bij de Telegraaf. Na twee jaar stapte hij over naar RTL Nieuws waar hij 23 jaar werkte als verslaggever en nieuwsanchor van het Half Acht Nieuws. In 2016 verliet hij de televisie definitief voor zijn nieuwe liefde: de radio. Hij presenteert nu nog BNR’s Big Five, een dagelijks interviewprogramma van een uur, over de grote onderwerpen van onze samenleving met de mensen die daarin een grote rol spelen. Roelof is ook dagvoorzitter en presentatiecoach.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen