dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe programmering 3FM, Giel Beelen vertrekt

Per 2 september 2017 start NPO 3FM met een nieuwe programmering waarin ’talent en grenzeloze liefde voor popmuziek centraal staan’. 

In de nieuwe programmering verhuizen Eva Koreman en Angelique Houtveen van het weekend naar de doordeweekse middag: Koreman is van maandag tot donderdag tijdens de lunch te horen (12.00 tot 14.00 uur), op vrijdag is dit Rob Janssen. Houtveen hoor je iedere werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur, net als Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen: zij verzorgen de middagshow tussen 16.00 en 18.00 uur.

Jurre Bosman, directeur NPO Radio, vertelt het volgende over de programmawijzigingen: “Bij NPO 3FM krijgt nieuw talent volop de ruimte om zich te ontwikkelen en door te groeien. Dat geldt voor de muziek die we draaien en ook voor de dj’s. Voor iedereen die zich jong voelt willen we de toonaangevende gids zijn in muziek. We gaan onze belofte aan de luisteraars nog beter waarmaken: Music Starts Here.”

In de nieuwe programmering van 3FM zitten de dj’s op de plek die het best bij hen past. In het weekend krijgt Wijnand Speelman ’s ochtends volop de ruimte om zich te richten op maatschappelijke onderwerpen en Frank van der Lende brengt je drie avonden lang live-muziek en nieuw muzikaal talent.

Na twintig jaar is Giel Beelen niet meer te horen op NPO 3FM. Jurre Bosman: “Giel is al die jaren van onschatbare waarde geweest voor NPO 3FM, radio en het ontdekken van nieuw talent. Hij heeft heel veel radiomakers geïnspireerd. We gaan hem missen bij 3FM.” 

Wat Beelen vanaf september gaat doen is nog onduidelijk. Wel staat vast dat hij bij BNNVARA vertrekt. Waarschijnlijk gaat hij aan de slag bij een station van Talpa Radio, bijvoorbeeld Radio Veronica.

Bron: NPO/BM

nwprogr3fm

Bericht delen