dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe programma's bij KRO-NCRV

In het nieuwe radiojaar brengt fusieomroep KRO-NCRV twee nieuwe levensbeschouwelijke programma’s op NPO Radio 5: het dagelijkse Aan Tafel op 5 met Karin de Groot, en op zaterdag Wierook en Pepermunt met Annemiek Schrijver en Wilfred Kemp.

 

De programma’s worden uitgezonden door RKK-NCRV en komen in plaats van Schepper & Co (NCRV) en Kruispunt Radio (RKK).

Karin de Groot presenteert vanaf maandag 5 januari het dagelijkse programma Aan Tafel op 5, dat van maandag tot en met vrijdag wordt uitgezonden op NPO Radio 5 Nostalgia. Het programma wil de luisteraar een dagelijkse portie inspiratie geven met muziek, gesprekken en verhalen.

Presentator Karin de Groot maakt met dit programma haar rentree bij KRO-NCRV: “In mijn 25 jaar bij de omroep heb ik twee huizen gehad: de KRO en de NCRV. Het feit dat ik nu een programma ga maken voor de fusieomroep KRO-NCRV voelt alsof twee oude vrienden zijn gaan samenwonen.”

Aan Tafel op 5 heeft iedere avond een ander thema, zo is er op maandag aandacht voor kookverhalen, dinsdag voor boeken, woensdag voor straatpraat, donderdag voor cultuur en vrijdag voor buitenleven. Het programma wordt doordeweeks dagelijks uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur op NPO Radio 5 Nostalgia.

De Groot: “Dit is mijn favoriete moment van de dag: de hectiek is voorbij, je gaat samen aan tafel, neemt de dag door en kijkt vooruit naar morgen. En voor mij is het ideaal, want ik kan het combineren met mijn andere baan: namelijk het coachen en trainen van mensen.”

Op de zaterdag brengen RKK en NCRV achtergronden uit kerk en samenleving in het nieuwe programma Wierook en Pepermunt. Katholiek en protestant. Wilfred Kemp en Annemiek Schrijver bespreken de kerkelijke actualiteit en halen inspiratie uit de christelijke traditie. Vanaf zaterdag 10 januari wekelijks van 18.00 – 19.30 uur op NPO Radio 5.

Bron: KRO-NCRV

Bericht delen