dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe editie van Q-college

Voor het vierde jaar op rij opende het Q-college haar deuren voor een nieuwe lichting radiotalent. Jaarlijks wordt een kleine groep talenten toegelaten tot het opleidingsinstituut van Q-music.

Q-dj’s als Koen Hansen, Erik van Roekel, Marieke Elsinga, Michiel Jurrjens, Kai Merckx en Lars Boele komen voort uit de kweekvijver van Q.

Op zaterdag 1 november zaten de vele gespannen kandidaten, die door de strenge voorselectie via de site waren gekomen, te wachten op het signaal dat zij aan de stemtest mochten beginnen. Een jury bestaande uit dj’s en programmamakers luisterde mee met de kandidaten, maar ze konden de deelnemers op geen enkele mogelijke manier zien. Een blinde auditie die een aantal talenten succesvol doorkwamen. Begin november krijgen de overgebleven kandidaten te horen of ze toegelaten worden tot Q-college.

Elk jaar is er een groep van 3 tot 5 talenten die worden klaargestoomd om Q-dj te worden. In een aantal weken krijgen de dj’s in spé training en les in radiomaken, muzieksamenstellen, marketing, vormgeving; alle facetten die komen kijken bij radio.

Bron: Q-music

Bericht delen