dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe editie FunX Talent

Zondag 29 januari start het achtste seizoen van FunX Talent. In het radioprogramma zoekt de jongerenzender elke zondag tussen 13.00 en 15.00 uur naar veelbelovend hiphop-, R&B-, dance- en reggae-talent van eigen bodem.

In de show zijn talenten uit eigen stad te horen. De artiesten doen mee aan een competitie: een traject van acht weken, waarin NPO FunX beginnend talent de kans biedt om hun muziek aan een groter publiek te laten horen. Niemand minder dan rapper Adje is juryvoorzitter en beoordeelt de kandidaten.

Eric van Holland, muzieksamensteller van NPO FunX, is trots dat FunX Talent alweer aan een achtste seizoen begint: “Nieuw talent ontdekken en ondersteunen zit in het DNA van NPO FunX. FunX Talent is daar het ultieme bewijs van: voor de achtste keer op rij biedt het opkomende artiesten een platform om hun talent te laten zien op alle FunX-kanalen. Daarnaast krijgen artiesten de kans om hun kennis over de muziekbusiness te vergroten, een netwerk op te bouwen en hun performance te verfijnen.”
 
De winnaar krijgt airplay op NPO FunX, een schrijfsessie met juryvoorzitter Adje en een optreden in BIRD Rotterdam tijdens het festival en de muziekconferentie New Skool Rules. Eerdere winnaars zijn onder andere Amartey, Le Seton, Nivi en ValsBezig. De wedstrijd is te volgen via NPO FunX, FunX.nl/talent en het FunX-YouTubekanaal.

Bron: FunX/BM

Bericht delen