dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe ambassadeurs voor KWF Kankerbestrijding

Dj Gijs Staverman, RTL 4-metereoloog Dennis Wilt en Qmusic-nieuwslezeres Fien Vermeulen zijn vanaf nu ‘Vrienden van KWF’. Als ambassadeurs zetten zij zich in om KWF Kankerbestrijding te ondersteunen bij haar missie om de dag na te streven waarop niemand meer sterft aan kanker.

Fien Vermeulen is nieuwslezeres bij Qmusic. In 2012 kreeg ze de diagnose lymfeklierkanker. Ze wil zich als ervaringsdeskundige richten op de psychosociale zorg tijdens en na kanker. Vermeulen: “Ik wil aan anderen laten zien dat het oké is om ondanks al je optimisme en strijdlust verdrietig te zijn als de dingen niet gaan zoals je wilt. Dat sterk zijn niet betekent dat je niet geen verdriet mag hebben. Dat kan echt naast elkaar bestaan.”

Dennis Wilt, meteoroloog bij RTL 4, vindt het belangrijk dat KWF hulp biedt bij vragen over kanker. Zijn dochter kreeg op jonge leeftijd leukemie, maar gelukkig gaat het nu goed met haar. Wilt: “Toen de kinderarts leukemie vaststelde, gingen er direct zo veel vragen door ons hoofd. En niet alleen bij ons als ouders, maar ook bij onze familie en vrienden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ergens met deze vragen terecht te kunnen. En om je ervaringen te delen met lotgenoten.”

NPO Radio 2-dj Gijs Staverman is 3 jaar geleden gestopt met roken. Na 32 jaar verslaafd te zijn, vond hij het genoeg. Sindsdien voelt hij zich fitter en gezonder en ook niet meer afhankelijk van de sigaret. Een gevoel dat hij graag deelt. Hij zet zich al langer in voor de campagne ‘Stoptober’ waarbij er opgeroepen wordt om in oktober niet te roken. Als Vriend van KWF wil hij zich nog meer inzetten op (rook)preventie. Staverman: “Ik wil mensen inspireren om de sigaret te laten liggen. Want ik gun het mensen zo om te stoppen met roken.”

Bron: KWF/BM

Bericht delen