dinsdag 20 februari 2018

Nieuw Radiohuis NPO geopend

Shula Rijxman, voorzitter van de raad van bestuur van NPO, heeft dinsdag in Hilversum het nieuwe Radiohuis van NPO geopend. Het Radiohuis wordt het nieuwe onderkomen van NPO Radio 1 en 4.

De studio’s van NPO Radio 1 en 4 zaten voorheen in verschillende gebouwen. In het Radiohuis komen voor het eerst zendermanagement, online-team, radiomakers en de studio’s samen onder één dak. Door NPO Radio 1 en 4 te combineren, kunnen zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging worden gedeeld.

NPO Radio 4 heeft een studio met veel ruimte voor live optredens, met plek voor ensembles tot maximaal 10 musici. Er kunnen nu ook uitzendingen gemaakt worden met luisteraars erbij, de vorige studio was daarvoor te klein. Zo kan worden bespaard op uitzendingen op locatie.

Shula Rijxman droeg tijdens de opening de studio over aan de programmamakers. Zij deed dit door twee microfoons te overhandigen aan Ab Nieuwdorp en Margriet Vroomans namens NPO Radio 4, en aan Willemijn Veenhoven, Renze Klamer en Suzanne Bosman namens NPO Radio 1.

Bron: NPO/BM

Bericht delen