Nieuw op NPO Radio 5: Candlelight met Jan van Veen
dinsdag 1 januari 2019

Nieuw op NPO Radio 5: Candlelight met Jan van Veen

Vanaf 4 januari 2019 presenteert Jan van Veen wekelijks het avondprogramma Candlelight bij Omroep MAX. Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur trakteert Van Veen de luisteraars van NPO Radio 5 op romantische gedichten en bijpassende muziek.

Het begon allemaal in 1967 met één ingezonden gedicht. Inmiddels zijn velen met de kenmerkende stem van programmamaker en radiopresentator Jan van Veen opgegroeid. Na meer dan vijftig jaar is Candlelight een begrip en hét programma voor amateurpoëzie. In Candlelight draagt Van Veen ingezonden gedichten van luisteraars voor. Het geheel wordt versterkt door sfeervolle muziek.

Jan van Veen: “Ik heb veel zin om in januari bij MAX Candlelight te gaan maken. Het is mooi om te merken dat luisteraars aan het programma verbonden blijven. De mensen die vroeger luisterden, luisteren nog steeds.”

MAX-directeur Jan Slagter: “Het iconische Candlelight is niet meer weg te denken van de Nederlandse radio. Jan van Veen kan als geen ander sfeer creëren. Dat doet hij inmiddels al meer dan vijftig jaar. Ik ben blij dat het programma straks weer op landelijke radio te horen is.”

Het programma was eerder te beluisteren bij Radio Veronica, Radio 3 (AVRO), Sky Radio, Radio M Utrecht en 100% NL. Steevast begint het programma met de openingstune Can I Get There By Candlelight van David McWilliams. De achtergrondmuziek bij de gedichten is Greensleeves in de uitvoering van Mantovani en zijn orkest.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen