Nieuw nachtprogramma op NPO Radio 1
donderdag 30 december 2021

Nieuw nachtprogramma op NPO Radio 1

NPO Radio 1 lanceert een nieuw nachtprogramma. Vanaf maandag 3 januari is De Nacht van… te horen van maandag tot en met vrijdag tussen 02.00 en 05.00 uur.

Voor De Nacht van… slaan vijf verschillende omroepen de handen ineen. De NTR, EO, KRO-NCRV, BNNVARA en Omroep ZWART zullen elk één nacht voor hun rekening nemen.

Diepgaande interviews
Iedere uitzending gaat de presentator van die nacht in gesprek met verschillende studiogasten. Er wordt de tijd genomen voor hun verhalen en er is ruimte voor creativiteit, spontaniteit en verrassende muziek. Ook krijgt de luisteraar het woord. Je kunt naar de studio bellen of appen om te reageren op het interview en vragen te stellen aan de aanwezige gast(en). Verder maak je door het programma kennis met Nederlanders van over de hele wereld en kun je luisteren naar de mooiste audioverhalen van de zender.

De Nacht VanMerel Wielaert, Mirthe van der Drift en Jan-Willem Wesselink

Jong talent
Presentator Mirthe van der Drift (1993) is geen onbekende stem in de nacht van NPO Radio 1. Je hoort haar straks twee nachten; voor de NTR en voor KRO-NCRV. Jan-Willem Wesselink (1998) neemt op de presentatorstoel plaats voor de EO. Merel Wielaert (1987) kun je kennen van FunX; zij gaat aan de slag voor BNNVARA. Omroep ZWART heeft voor de nacht Ciana Mayam (1990) weten te strikken.

Merel Wielaert (BNNVARA): “Nachtradio heeft een hele andere vibe dan overdag, de nacht is intiemer en creëert daarmee al een bepaalde sfeer van knusheid en samenzijn. Maar de nacht kent ook avontuur en uitspattingen, die combinatie maakt de nacht zowel onvoorspelbaar als kwetsbaar, spannend dus.”

Jan-Willem Wesselink (EO): “Ik heb erg veel zin in de nacht van NPO Radio 1, omdat we op dat tijdstip lange gesprekken kunnen voeren die voorbij gaan aan het nieuws van de dag. Daarnaast kijk ik er naar uit om een band op te bouwen met de nachtelijke luisteraar: we zijn toch een beetje samen wakker. Dat lijkt me een heerlijk idee.”

Mirthe van der Drift (NTR, KRO-NCRV): “Radio in de nacht is bijzonder. Het is eenzaam, je loopt in je uppie door het NPO-gebouw, maar dat gevoel verdwijnt als het programma begint. Dat komt door de luisteraar. De mensen die luisteren, luisteren echt, intensief en betrokken. De radio in de donkerste uren van de nacht is ook losser, ik voel me vrij daar in de NPO Radio 1 studio.”

Ciana Mayam (Omroep ZWART): “Het mysterie en de intimiteit van de nacht, daar kijk ik het meest naar uit. Wat durven mensen allemaal te zeggen als de rest van Nederland slaapt? De nacht werkt ontwapenend. Ik heb de mooiste gesprekken als ik ’s avonds met vrienden of kennissen in de auto zit. Datzelfde gevoel wil ik creëren met nachtradio.”

Bron: NTR/BM
Foto: Annemieke van der Togt/NTR

Bericht delen