dinsdag 16 januari 2018

Niels Hoogland zendermanager NPO FunX

Niels Hoogland is de nieuwe zendermanager van NPO FunX. Hij was sinds april 2015 adjunct-zendermanager van de publieke zender voor jongeren in de grote steden. Hoogland gaat zich richten op het verder uitbouwen van NPO FunX tot allround jongerenmerk.

 

Hoogland: “De afgelopen anderhalf jaar heb ik me ingezet om met NPO FunX een nog grotere diverse groep jongeren te bereiken via verschillende platformen. De stijging in radiobereik (18% weekbereik in de doelgroep in de grote steden), de groei van het aantal volgers op social media en het record van 1,25 miljoen unieke bezoekers op onze FunX-app en website in oktober bewijzen dat veel jonge mensen FunX tof vinden. En daar doen we het voor.”

NPO-voorzitter Shula Rijxman: “Niels voelt als geen ander aan wat er leeft onder het jonge publiek in de grote steden en weet die jongeren samen met zijn redactie heel goed te bereiken. Met Niels aan het roer en in samenwerking met de omroepen kan NPO FunX verder doorgroeien en een jonge én diverse doelgroep verbinden met de publieke omroep. NPO FunX heeft daarmee een onderscheidende en unieke rol in het medialandschap.”

Niels Hoogland (44) was voordat hij naar de NPO kwam dj en programmadirecteur van Radio 538 en station manager van onder andere Radio Veronica. Bovendien is hij oprichter van radioprogramma en online urban-platform Juize.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen