dinsdag 16 januari 2018

New Business Radio gelanceerd

Vrijdag is op het Media Park in Hilversum het nieuwe radiostation New Business Radio feestelijk van start gegaan, met als eerste studiogast Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66. New Business Radio richt zich volledig op ondernemerschap, met innovatie en duurzaamheid als pijlers.

Het station brengt muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Zo komt New Business Radio met vernieuwende themaprogramma’s als People Power, over de kracht van mensen in organisaties, Smart Technology, over technische innovaties en de menselijke kant hiervan en Duurzaam Bedrijfsleven, over duurzaamheid als business. Daarnaast wordt gewerkt aan nieuwe formats over onder meer media en cultuur.

Het station is een initiatief van het Hilversumse mediabedrijf YPCA, dat onder meer eigenaar is van de internetradiostations Traffic Radio en ALLsportsradio.

“We bieden met dit nieuwe station een platform voor mensen die hun nek uitsteken, risico’s nemen en kansen zien. Of het nu een jonge ondernemer is die zich net met zijn businessplan heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of een ondernemende manager binnen een groot zakelijk omgeving, alle inspirerende verhalen zijn welkom. We zijn er voor en door deze ondernemende mensen”, aldus directeur Lars Schotanus van YPCA.

“Dit zakelijke format is een logische vervolgstap op onze ander niche zenders in de segmenten mobiliteit en sport. De voorsprong die we destijds als één van de eersten in internetradioland hebben opgebouwd met Traffic Radio, zijn we nu met nieuwe formats als ALLsportsradio en deze nieuwe zakenzender verder aan het uitbouwen. Met onze internetformats en andere diensten uit onze ‘radiofabriek’ gaan we ervan uit dat de huidige FM eindig is en dat internetradio straks de standaard is.”

Het nieuwe internetradiostation New Business Radio is onder meer te beluisteren via de website www.newbusinessradio.nl en de radioportal tunein.com.

Bron: YPCA/Broadcast Magazine

Bericht delen