dinsdag 16 januari 2018

Nationale Radiodag in België

België organiseert op 28 mei een Nationale Radiodag. Tijdens een bijeenkomst van luisteraars en radiomakers wordt van gedachten gewisseld over de huidige toestand van de radio en hoe het verder moet met het medium. Het medium radio staat immers voor grote uitdagingen met de komst van digitale mogelijkheden als DAB en DAB+ en webradio.

 

In een aantal panels wordt gepraat over de actuele radiosituatie, de radio in het verleden,
de zeezender-periode, de opkomst van de vrije radio en de radio in toekomst. Tevens is er een voorvertoning van de film van Sylvain Tack over Radio Mi Amigo. De film wordt dit jaar gedraaid en is begin volgend jaar in de bioscoop te zien.

Bezoekers kunnen kennismaken met radiopersoonlijkheden uit België en Nederland. Er is medewerking van Museum RockArt en de Stichting Norderney (Radio Veronica 1959-1974)die met een stand aanwezig zullen zijn. Er is ook historisch Veronica-materiaal te bewonderen. Voor de freaks is er een stand met modelschepen van de zeezenders en is er een originele, werkende studio aanwezig uit de Radio Veronica periode (zeedijk), waar opnamen worden gemaakt voor 192 radio.

De Radiodag vindt op 28 mei plaats in Gistel, in Hotel – feestzaal Ten Putte, Stationsstraat 9. De deuren openen om 10.00 uur. Meer info en update op www.radiodag.be

Bron: Radiodag/Broadcast Magazine

Bericht delen