Morad El Ouakili per direct weg bij NPO Radio 2
dinsdag 11 juni 2024

Morad El Ouakili per direct weg bij NPO Radio 2

Morad El Ouakili is niet langer als dj te horen bij BNNVARA op NPO Radio 2. De radio-dj wil zijn werkzaamheden graag uitbreiden, maar dat liet zijn contract bij BNNVARA niet toe.

El Ouakili laat op Instagram weten dat hij vanwege zijn contract bij BNNVARA niet als televisiepresentator op een andere plek kan werken, zoals hij recent deed bij RTL Boulevard. ‘Gesprekken hierover zijn tot op het laatste moment gevoerd, in de hoop dat we er samen uit konden komen. Ik betreur deze uitkomst, maar respecteer de keuze van BNNVARA en ben dankbaar voor de samenwerking en kansen die in het verleden gecreëerd zijn’, schrijft hij.

‘Morad heeft laten weten dat zijn ambities verder reiken dan zijn radioshow bij BNNVARA op NPO Radio 2. Dat gunnen we hem en we weten zeker dat hij ook op andere zenders en platformen helemaal tot zijn recht komt, maar zijn ambities zijn niet te combineren met de exclusieve presentatie voor BNNVARA’, laat de omroep weten.

‘Heb niet eens normaal doei kunnen zeggen’
Zijn avondprogramma Met Morad, dat hij sinds begin 2023 presenteert, stopt dus per direct. BNNVARA is met de NPO in gesprek over de invulling van de zendtijd. Maandagavond was op het tijdslot Het Platenpaleis met Jasper de Vries te horen.

In RTL Boulevard wijdde El Ouakili maandagavond verder uit over zijn onvrede. “Ik heb niet eens normaal doei kunnen zeggen”, zei de radiomaker. “Zij stelden me voor de keuze: of je doet het een of je doet het ander. Terwijl ik geloof dat het allebei kan: het een versterkt het ander.”

El Ouakili heeft telefonisch nog wel contact met zijn NPO Radio 2-collega’s. “We hebben contact via de app en ik word natuurlijk wel gebeld, maar het voelt niet goed.”

Bron: Nu.nl/BM
Foto: BNNVARA

Bericht delen