Morad El Ouakili bedreigd na draaien muziek tijdens ramadan
vrijdag 1 mei 2020

Morad El Ouakili bedreigd na draaien muziek tijdens ramadan

Morad El Ouakili, presentator bij NPO Radio 1 en dj bij FunX, wordt met de dood bedreigd voor het maken van het programma Ramadan Late Night. Muziek draaien en de maand ramadan noemen is volgens de dreigers een ‘doodzonde’ en dat zou hij ‘moeten bekopen met de dood’.

El Ouakili, die onder de naam Morad Moradzo dagelijks op NPO Radio 1 het praatprogramma Gaan! presenteert, maakt in de weekenden programma’s voor FunX. Tijdens de ramadan presenteert hij op deze zender ook de Ramadan Late Night. Hij vertelde in zijn radioshow over de bedreigingen van ‘fanatieke extremisten’, die voornamelijk via social media als Twitter binnenkomen. Zijn borstkas zou doorzeefd moeten worden met kogels, anderen blazen liever de studio op. “Ik ben bijna sprakeloos, maar niet helemaal. Laten we lief zijn voor elkaar, juist nu.”

Hij legt geduldig uit waarom hij het programma maakt. “Dit is juist om mooie initiatieven rondom de ramadan te laten zien. Verder hoor je op FunX natuurlijk muziek want FunX is er voor iedereen, niet alleen voor moslims maar ook voor christenen, joden, ongelovigen en alles daar tussenin. We kunnen geen show maken die 100% islam-proof is. Maar we kunnen wel proberen te verbinden en al het moois van deze maand in de spotlights te zetten.”

Op Facebook laat hij weten dat hij niet bang is. “Je zou denken dat de maand ramadan het mooiste in een mens naar boven haalt, maar dat geldt niet voor iedereen. Het boze karakter neemt bij sommigen onder ons juist de overhand. Of ik bang ben? Nee!”, schrijft de radiomaker op Facebook. Inmiddels is wel bekend dat hij aangifte gaat doen.

Bron: AD/BM

Bericht delen