dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe modellen van zendschepen in Nijkerk

Het 192 & Demis Roussos museum in Nijkerk opent op 14 april een expositie van een unieke verzameling modellen van zendschepen. De permanente expositie bestaande uit modellen van de zendschepen van Veronica, Noordzee, Londen, Dolfijn, Caroline en van het REM-eiland wordt voor deze gelegenheid aangevuld met twee zeldzame modellen van de Magda Maria van Radio Paradijs en de Communicator van Laser 558.

Blikvanger van de expositie is een nieuw model van Veronica-schip de Norderney van maar liefst 1.60 meter lang en 1.10 meter hoog. Dit model werd gemaakt door de 59 jarige Pim Lapaer. In zijn vrije tijd bouwt hij scheepsmodellen. Na diverse zeeslepers werd het tijd om zijn jeugdliefde de modelleren. De expositie toont daarnaast twee verschillende modellen van het zendschip van Radio Noordzee, de Mebo 2. Het ene werd gemaakt vóór de aanslag van 15 mei 1971, het andere erna, waarbij een veel soberder herbouw van het achterschip te zien is.

Het 192 & Demis Roussos museum trok sinds de opening vorig jaar 4.000 bezoekers. En dat terwijl het museum normaal gesproken alleen op vrijdag en zaterdag is geopend. “De belangstelling is aardig verdeeld over Demis en Veronica”, verklaart museum-directeur Arend van Breda. “Veel mannen komen naar de Veronica expositie, terwijl het Demis Roussos-gedeelte juist meer vrouwen trekt, zowel uit binnen- als buitenland.”

Het museum is ook Tweede Paasdag geopend.

Bron: 192TV/BM
 

Bericht delen