dinsdag 16 januari 2018

Miljoen tekort voor Groot Nieuws Radio

Bij Groot Nieuws Radio verdwijnen 4 tot 4,5 voltijds banen. Daarnaast heeft het christelijke radiostation op korte termijn zes ton nodig om te kunnen overleven. Dit maakte bestuurslid Ron de Rover bekend in het programma Café Grande van Groot Nieuws Radio.

Al jarenlang heeft het christelijke radiostation het zwaar, omdat per jaar enkele miljoenen nodig zijn om radio te kunnen blijven maken. De schuldeisers scholden de afgelopen jaren al 1 miljoen euro kwijt. Het totale bedrag waar de schuldeisers nog op wachten, bedraagt momenteel 1 miljoen euro. Wanneer de Belastingdienst niet met dit bedrag akkoord gaat, gaat het zelfs om 1,4 miljoen euro.

De Rover maakt duidelijk dat GNR bij eerdere reddingsacties grote leningen is aangegaan, de Belastingdienst een naheffing gaf vanwege niet juist naleven van de btw-regels en de afgelopen jaren zonder voldoende inkomsten is geïnvesteerd in de kwaliteit van het radiostation. Een faillissement met een doorstart als gevolg vindt De Rover niet eerlijk tegenover de schuldeisers.

Onlangs paste Groot Nieuws Radio al noodgedwongen de avond- en weekendprogrammering aan. Dit houdt in dat vanaf maandag 2 maart iedere avond na 20.00 uur en in het weekend non-stop muziek is te horen.

Bron: Groot Nieuws Radio

Bericht delen