dinsdag 16 januari 2018

Mieke van der Weij en Peter de Bie stoppen met de Nieuwsshow

Het presentatoren-duo Mieke van der Weij en Peter de Bie stopt na 20 jaar met de presentatie van het NPO Radio 1-programma de Nieuwsshow. Omroep AVROTROS heeft De Bie vanwege een ‘vertrouwensbreuk’ op non-actief gesteld en hij zal worden vervangen door presentator Jan Mom.

Mieke van der Weij dient haar contract uit tot 1 januari.

De presentatrice keert daarna niet meer terug omdat ze het niet eens is met de keuze voor vervanger Mom. “Dat is mij in het verkeerde keelgat geschoten”, zegt Van der Weij in een reactie tegenover Villamedia. De presentatrice zegt ‘niks persoonlijks’ tegen Mom te hebben, maar vindt hem geen goede opvolger.

“Ik ken hem goed, hij heeft vaker voor De Bie ingevallen. Maar de Bie en ik zijn allebei heel verschillend, en dat maakt het programma juist sterk. Ik heb besloten dat ik geen zin heb om een mindere versie van de Nieuwsshow te gaan maken. Vandaar dat ik ermee stop nadat mijn contract eind dit jaar is afgelopen. Tot die tijd blijf ik met Mom presenteren”, aldus Van der Weij.

Omroep MAX wil graag verder met het Nieuwsshow-duo Van der Weij en De Bie én met hun tijdslot op de zaterdagmorgen van NPO Radio 1. Dat vertelt Jan Slagter in De Telegraaf.

Bron: Villamedia/BM

Bericht delen