Michiel Veenstra op zoek naar programmatitels voor KINK
zondag 30 december 2018

Michiel Veenstra op zoek naar programmatitels voor KINK

KINK FM komt op 1 februari 2019 terug als KINK. Michiel Veenstra, die is vertrokken bij NPO 3FM, is de programmadirecteur. De zender zal zeven dagen in de week te beluisteren zijn, via internet, DAB+ en podcasts. KINK gaat uitzenden via kanaal 11C op DAB+ en zal daardoor in vrijwel heel Nederland te ontvangen zijn via de digitale ether.

“Het was me al jaren een doorn in het oor dat er geen station meer bestond zoals KINK FM”, licht Veenstra toe. “Er is in het huidige radiolandschap geen serieus vast honk voor liefhebbers van alternatieve popmuziek. De tijd is rijp voor een eigentijds platform waar deze muziek 24 uur per dag te horen is op zowel live radio als via on demand streamingdiensten en podcasts. Bij het nieuwe KINK komen muziek en tech samen en het is een grote eer dat ik deze legendarische radionaam mede nieuw leven mag inblazen.”

Van zeven tot zeven komen er vijf programmablokken, die Veenstra elk een eigen naam wil geven. Liefst met KINK er in. De naam van het ochtendprogramma, dat hij zelf gaat presenteren tussen 7.00 en 10.00 uur, staat al vast: dat gaat KINKSTART heten.

Veenstra: “Over een andere naam hoef ik niet lang na te denken gelukkig: de Outlaw 41. Vrijdagmiddag, de hitlijst die geen hitlijst mag heten. Van veertig naar nul, de beste tracks van nu op een rij. We beginnen trouwens al met het samenstellen van die lijst in januari 2019, een maand voor de zender aangaat.”

Op 1 oktober 1995 ging KINK FM van start met haar uitzendingen op de kabel als opvolger van RTL Rock Radio. De commerciële radiozender draaide voornamelijk alternatieve pop- en rockmuziek. Op 1 oktober 2011 werd er gestopt met de uitzendingen omdat de radiozender volgens de Vereniging Veronica te weinig geld opleverde.

Bron: BM

Bericht delen