dinsdag 16 januari 2018

Michael Pilarczyk schrijft debuutroman

Vrijdag 23 mei verschijnt Dansen in de Hemel, de debuutroman van Michael Pilarczyk. De mediaondernemer en ex-Radio 538 dj werkte drie jaar aan een verhaal over verlangen, zuivere liefde en geluk.

Michael Pilarczyk: “Ik wilde een verhaal schrijven dat mensen raakt, een verhaal dat mensen aan het denken zet over over wat we elke dag doen, wat onze diepe verlangens zijn en dat je, ondanks tegenslagen en tragische momenten, altijd op jezelf moet vertrouwen en je eigen pad moet blijven volgen. In Dansen in de Hemel heeft een aantal gebeurtenissen grote gevolgen voor het verloop van het leven van de hoofdpersoon, maar met vallen en opstaan ontdekt hij uiteindelijk het geheim van het bestaan. Het gaat over de verantwoordelijkheden die we in ons leven moeten nemen. De zoektocht naar onze eigen waarheid. Alles speelt zich af in een decor van glamour, de showbizz in de jaren negentig, en de krankzinnigheid tijdens de internethype.”

Tijdens de financiële crisis in 1998 verloor Pilarczyk al zijn geld op de aandelenbeurs. Om dit debacle teniet te doen, startte hij aan het begin van deze eeuw een mediabedrijf. In de roman Dansen in de Hemel beschrijft hij de waanzin van het grote geld tijdens de internethype, maar ook hoe banken in de jaren negentig hun cliënten hebben verleid om met geleend geld te beleggen, veelal met desastreuze gevolgen. Rondom deze gebeurtenissen heeft de auteur een aangrijpende roman geschreven over twee mensen die worstelen met liefde en dood.

Ter promotie van de roman en het gratis luisterboek zijn drie boektrailers en een speciale luisterboekfilm geproduceerd, met medewerking van Renate Dorrestein (schrijfster), Michiel Veenstra (3FM), Bas Muijs (acteur, GTST), Ruud de Wild (radio 538), Kim Moelands (schrijfster), Tom Coronel (coureur en presentator), Alwien Tulner (actrice), Miryanna van Reeden (actrice), Maarten Spanjer (schrijver en acteur), Henk de Velde (zeiler en schrijver), Maarten Carbo (boekenfluisteraar) en Sylvana Simons (presentatrice en tafeldame DWDD). De boektrailers zijn vanaf nu te zien op www.dansenindehemel.nl.

Michael Pilarczyk was als dj betrokken bij de start van Radio 538 en hij was jarenlang te horen op de radiozender. Hij presenteerde televisieprogramma’s voor TMF en RTL 4. Na de verkoop van Pilarczyk Media Groep aan de Telegraaf maakte hij drie jaar avontuurlijke zeiltochten rond Europa. Tijdens de reis schreef hij zijn debuutroman. Pilarczyk is station-voice bij Classic FM (Sky Radio Group) en hij geeft in samenwerking met Sprekershuys masterclasses over leiderschap en bewustzijn.

Bron: Van Lindonk & De Bres

Bericht delen