Meer dan 180 Europese radiozenders draaien tegelijk You’ll Never Walk Alone
vrijdag 20 maart 2020

Meer dan 180 Europese radiozenders draaien tegelijk You’ll Never Walk Alone

‘Walk on, walk on. With hope in your heart. And you’ll never walk alone’. Om 08.45 uur klonken vrijdagmorgen deze zinnen door heel Europa uit de speakers van radioluisteraars. Meer dan 180 zenders in verschillende landen draaiden de klassieker You’ll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers op hetzelfde tijdstip.

Het idee voor de actie komt van NPO 3FM-dj Sander Hoogendoorn. Afgelopen dinsdag kondigde hij in zijn uitzending aan dat hij met het lied mensen wil verengingen in de coronacrisis. Na afloop belde hij met collega’s van zenders zoals NPO Radio 2, Radio 10, Radio Veronica en 538 en zo ging het balletje rollen. Steeds meer zenders sloten zich aan.

Het initiatief werd door heel Europa heen opgepikt. Meer dan 180 zenders deden mee. Ook radiostations zoals BBC Radio 1 in Groot-Brittannië, Radio 2 in België en grote zenders in Spanje, Slowakije en Roemenië draaiden het lied.

Ook beiaards van diverse klokkentorens in Nederland speelden het nummer. Hoogendoorn is onder de indruk van de steun: “Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Dit was echt voor iedereen. Ik kan het niet geloven.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen