Media Diamant voor Sybrand Verwer
zondag 11 september 2022

Media Diamant voor Sybrand Verwer

Zaterdag hoorde Senior Audiotechnicus Sybrand Verwer tot zijn verrassing in de uitzending van Wekker-Wakker-Weekend! op NPO Radio 5 dat hij op 5 oktober de Media Diamant krijgt uitgereikt. Dat is dé onderscheiding en erkenning voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet.

Sybrand Verwer werkt al sinds 1982 als technicus bij radioprogramma’s van de publieke omroep. Daarnaast is hij ook actief voor de podcast Dit Was De Radio. Tevens schrijft hij voor Spreekbuis.nl maandelijks een blog onder de naam De Kuchknop.

Over de Media Diamant
Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. Het initiatief van regisseur Jos Budie werd in 2015 voor het eerst toegekend aan Regie Assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten, Senior Geluidstechnicus Paul Raaijman, Projectbegeleider Juliet Wagenaar, Senior Cameraman Peter Bakker, Opnameleider Tommy Byrne, Steadicam Specialist Job Scholtze, Colorist Xandra ter Horst, Grippers Wouter Visser en Berto Oude Veldhuis, Workflow Specialist Martijn Swart, Lichtontwerper Henk-Jan van Beek, Senior Cameraman Ivo Palmen en Visagist Barbara van Munster.

De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park en een aquarel. De Media Diamant voor Senior Audiotechnicus Sybrand Verwer zal op 5 oktober feestelijk worden onthuld op het Media Park.

Bron: BM

Bericht delen