MAX-radiopresentator Peter de Bie neemt afscheid
woensdag 30 november 2022

MAX-radiopresentator Peter de Bie neemt afscheid

Na ruim 28 jaar en meer dan 1350 uitzendingen op zaterdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur neemt presentator Peter de Bie afscheid van de radio.

Hij presenteert zaterdag 17 december voor het laatst Nieuwsweekend bij Omroep MAX op NPO Radio 1. Mieke van der Weij, met wie Peter sinds 1996 een duo vormt bij Nieuwsweekend, blijft op haar post.

Voordat het radioprogramma Nieuwsweekend in januari 2018 bij MAX kwam, werd het als Nieuwsshow uitgezonden bij de TROS/AVROTROS. De eerste uitzending was op dinsdag 13 september 1983, gepresenteerd door Wim Bosboom en Mireille Bekooij. In maart 1994 nam Peter de Bie het stokje over van Wim Bosboom, twee jaar later voegde Mieke van der Weij zich bij hem.

MAX-directeur Jan Slagter: “Een radio-icoon gaat ons verlaten. We zijn Peter de Bie veel dank verschuldigd voor zijn scherpe gesprekken op zaterdagochtend, met een vleugje cynisme en veel humor. We zullen hem missen en wensen hem alle geluk toe, samen met Dieuwertje Blok, de kinderen en kleinkinderen.”

Peter de Bie zegt over zijn afscheid, met een ferme knipoog: “Ik ben het eens met wat de kranten dan schrijven: ‘Het werd hoog tijd om te gaan, aldus een hevig geëmotioneerde Peter de Bie’.” Zijn partner Dieuwertje Blok meldde recent in een interview met de Volkskrant dat hij kampt met hartklachten. Wie Peter de Bie opvolgt, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Nico Kroon/MAX

Bericht delen