dinsdag 16 januari 2018

Mattie & Wietze openen restaurant voor VR-project

Mattie & Wietze van Qmusic gaan één week lang hun eigen restaurant runnen waarvan de opbrengsten ten goede komen voor het innovatieve virtual reality-project in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Het project stelt familieleden en vrienden van kinderen in ziekenhuizen zelf in staat om 360-graden live verbinding en opnames te maken. Deze nieuwe methode maakt het mogelijk dat kinderen en hun ouders tijdens langdurige ziekte weer samen kunnen zijn. Het Mattie & Wietze restaurant is open van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 augustus.

De effecten van virtual reality op patienten worden al langer onderzocht. Renske Schappin, kinderpsycholoog en initiatiefneemster van het project, licht toe: “We zien dat het gebruik van virtual reality ontspanning en afleiding biedt, maar ook een tool is om patienten voor te bereiden op operaties, waarmee we angsten kunnen weghalen.”

Mattie & Wietze hebben als doel om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het virtual reality-project, waarmee benodigdheden als VR-brillen, software en een 360-graden camera kunnen worden bekostigd.

Bron: Qmusic/Broadcast Magazine

Bericht delen