Mattie en Marieke winnen de Gouden RadioRing
vrijdag 28 januari 2022

Mattie en Marieke winnen de Gouden RadioRing

Donderdagavond zijn tijdens de 16e editie van het Gouden RadioRing Gala de radioprijzen van het jaar uitgereikt. Het programma Mattie & Marieke is de grote winnaar van de avond. Zij winnen de Gouden RadioRing voor beste radioprogramma van het jaar.

Radio- en tv presentatrice Tineke de Nooij gaf het verlossende woord en heeft de prijs aan het populaire duo van Qmusic uitgereikt. Het programma Mattie & Marieke liet de radioprogramma’s Somertijd, Partij voor de Vrijdag, Ekdom in de Morgen en De Staat van Stasse achter zich. Hila Noorzai presenteerde de avond.

Naast de Gouden RadioRing zijn er meer prijzen uitgereikt. Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2/AVROTROS) mocht de Zilveren RadioSter Vrouw in ontvangst nemen. De andere genomineerden waren Emmely de Wilt (NPO Radio 2/KRO-NCRV) en Eva Koreman (NPO 3FM/VPRO).

De Zilveren RadioSter Man is dit jaar voor Bram Krikke van Qmusic. De andere kanshebbers voor deze prijs waren Mattie Valk (Qmusic) en Gerard Ekdom (Radio 10).

Voor het tweede jaar op rij is er ook een prijs voor beste podcast van het jaar. De Gouden Podcast gaat dit keer naar Broers met Sam & Rijk . De twee andere kanshebbers voor de Gouden Podcast dit jaar waren De Tumor Tapes en net als vorig jaar Zender Obama Podcast.

Naast de publieksprijzen zijn ook de juryprijzen uitgereikt. De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Andres Odijk van NPO 3FM/KRO-NCRV. Jan Paparazzi verraste NPO Radio 5 al eerder met het nieuws dat de zender de Marconi Award voor Beste Zender heeft gewonnen. Stefan Stasse mocht de prijs voor de Marconi Oeuvre Award in ontvangst nemen.

Cabaretier en columnist Martijn Kardol kwam met een scherpe column over het afgelopen radiojaar tijdens het Gouden RadioRing Gala.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen