Marktaandeel Radio 10-ochtendshow stijgt 45 procent
dinsdag 20 februari 2018

Marktaandeel Radio 10-ochtendshow stijgt 45 procent

De Radio 10-ochtendshow Goeiemorgen Lex viert het éénjarig jubileum bij de radiozender met een luistercijferrecord.

Het radioprogramma, waarin showbizznieuws en humor centraal staan, startte in januari 2017 op Radio 10 met een marktaandeel van 6,5 procent en sloot het jaar af met een aandeel van 9,4 procent in de doelgroep 30-59 jaar. De show laat hiermee in één jaar tijd een forse groei zien van 45 procent en was in november-december de nummer 3 ochtendshow van Nederland in de doelgroep 30-59 jaar, na Evers Staat Op en Ekdom in de Ochtend.

Roland Snoeijer, radio director Radio 10: “Het afgelopen jaar hebben luisteraars de nieuwe ochtendshow van Lex Gaarthuis écht ontdekt. Het programma liet iedere meetperiode een stijging zien ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. En het record marktaandeel van 9.4 procent in de doelgroep 30-59 jaar in november-december was een prachtig cijfer om het eerste jaar mee af te sluiten.”

Lex Gaarthuis: “Het jaar is voorbij gevlogen en dat is een goed teken! We hebben veel lol met de luisteraars en onze showbizz-scoops halen wekelijks het nieuws. Als je naar onze ochtendshow luistert, weet je vaak al wat er speelt bij bekende Nederlanders nog voordat het in de krant of op internet staat. Ook maken we vaak muzikale parodieën op het nieuws van de dagn.”

Goeiemorgen Lex met Lex Gaarthuis is vanaf januari 2017 te horen op Radio 10. Iedere werkdag brengt hij samen met sidekick Lex Landeweerd en nieuwslezer Harry van der Heijden het laatste entertainmentnieuws en de grootste hits aller tijden.

Ook maakt Gaarthuis iedere maand plaats voor een bekende Nederlander, die één uur de zijn of haar favoriete hits met de luisteraars deelt in de ‘Guestlist’. Onder anderen Jack van Gelder, John Williams, Henry Schut, Dionne Stax en Ilja Gort namen de ochtendshow van Lex al eens over.

Bron: Talpa Radio/BM

Bericht delen