dinsdag 16 januari 2018

Marjan Koekoek naar Radio Drenthe

Vanaf maandag 13 april is Marjan Koekoek de nieuwe ochtendpresentator op Radio Drenthe. Koekoek verlaat de NOS. Daar werkt ze momenteel nog als nieuwslezer en eindredacteur.

De nieuwe presentator is geen onbekende bij RTV Drenthe. Tijdens haar studie liep ze een periode stage bij RTV Drenthe. Daarna kreeg ze haar eerste baan in de regionale dagbladjournalistiek bij de Zwolse Courant. Ze vervolgde haar journalistieke carrière bij de NOS, waar ze ruim zestien jaar heeft gewerkt.

Koekoek ziet de regionale omroep als meer dan journalistiek. “RTV Drenthe is een verbindende factor in de provincie. Het is niet alleen voor de mensen, maar ook van de mensen. Dat betekent allereerst dat je compleet, snel en betrouwbaar nieuws moet brengen. Maar je moet ook het gevoel van Drenthe uitstralen.”

Directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Drenthe is blij met de komst van Koekoek. “Met haar hebben we een goede opvolger gevonden voor Mark Dijkhuis, die met zijn stem en manier van presenteren veel trouwe luisteraars aan zich wist te binden.”

Bron: RTV Drenthe

Bericht delen