Marieke Elsinga ook aan de slag bij Qmusic
donderdag 21 juni 2018

Marieke Elsinga ook aan de slag bij Qmusic

Multitalent Marieke Elsinga gaat naast haar werk bij RTL, waar zij onlangs een nieuw contract tekende, aan de slag bij Qmusic.

Vanaf dit najaar maakt ze samen met Mattie Valk de nieuwe ochtendshow: Mattie & Marieke.

Zendermanager Dave Minneboo is verheugd met de komst van Elsinga: “Zij is niet alleen een sterke televisiepersoonlijkheid, maar ook iemand met een grote liefde en passie voor radiomaken. Ze weet als geen ander hoe ze mensen kan verbinden. We zijn heel blij dat ze bij ons de ochtendshow gaat doen.”

Elsinga zelf laat weten: “Het radiomaken is altijd blijven kriebelen en ik vind het dus ook fantastisch dat ik mijn werk bij Qmusic kan combineren met mijn werk voor RTL. Ik heb heel veel zin om de show met Mattie Valk te gaan maken, we hebben altijd al een goede klik gehad en wat is er nou leuker dan samen elke dag Nederland wakker maken?!”

Elsinga startte haar carrière als radio-dj toen zij in 2013 tot winnaar uitgeroepen werd van het Q-college, het interne opleidingstraject van Qmusic. Daarop kreeg ze verschillende programma’s bij de zender, voordat ze in 2016 de overstap naar televisie maakte en achtereenvolgens bij RTL Late Night en RTL Boulevard aan de slag ging. In 2017 ontving ze de Televizier Talent Award.

Igmar Felicia heeft eerder aangegeven een andere plek te ambiëren binnen de programmering. Hij krijgt zijn eigen programma in de vooravond. Dit geeft hem ook de ruimte om zijn online en tv ambities verder te ontplooien.

Bron: Qmusic/BM

Bericht delen