dinsdag 16 januari 2018

Margriet van der Linden op zoek naar Hillary Clinton

Margriet van der Linden gaat in de podcast-serie Looking for Hillary op zoek naar Hillary Clinton. Meerdere malen schudde ze haar de hand, maar nu wil ze de democratische presidentskandidaat echt leren kennen. Van der Linden reist naar de conventie in Philadelphia en gaat in tien afleveringen op zoek naar de vrouw achter het masker.

Margriet: “Als ik zeg dat ik me al jaren in Hillary Clinton verdiep om een beter beeld van haar te krijgen, gaan de mondhoeken van de meeste mensen omlaag. Niet alleen in Amerika, maar ook hier in Nederland. Mensen hebben over het algemeen een negatief beeld van haar. Hillary is een relatief gesloten boek, maar ik heb een missie en ben vastberaden: ik wil weten wie de straks misschien wel machtigste vrouw ter wereld écht is.”

Clinton staat bekend als de vrouw naast (en achter) haar man Bill. Maar ze is ook bekend als de senator van New York, als de minister van Buitenlandse Zaken en als de koude, kille, berekenende machtsmachine. Althans, dat is het beeld naar de buitenwereld. Maar is dat ook waar? In tien afleveringen pelt Margriet laag voor laag af om zo tot de echte Hillary te komen. Ze gaat in gesprek met de haters, de fans, de media, de vrouwen, de funders en de vrienden.

Ook de democratische conventie in Philadelphia gaat niet ongemerkt aan Margriet van der Linden voorbij. Een week lang dompelt Margriet zich onder in het hart van het democratische evenement. “Het wordt historisch. Hillary wordt daar genomineerd als de officiële presidentskandidaat en is dan nog maar één stap verwijderd van het grote einddoel: de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten worden.”

Van der Linden is journalist, oud-Amerika-correspondent en voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Opzij. In 2008 maakte ze als vrijwilliger deel uit van het campagneteam van Hillary Clinton, die toen al een gooi deed naar het Amerikaanse presidentschap. Ze verloor uiteindelijk van Barack Obama.

De podcast Looking for Hillary begint donderdag op www.nporadio1.nl. Je kunt je gratis abonneren via iTunes of Stitcher. De serie is vanaf maandag 25 juli om 13.35 uur ook te horen bij BNN-VARA op NPO Radio 1.

Bron: BNN-VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen