dinsdag 16 januari 2018

Marconi Awards en RadioRing uitgereikt

Op het RadioGala zijn gisteren de Marconi Awards uitgereikt. Sander Hoogendoorn (BNN 3FM) is als winnaar uit de bus gekomen in de categorie Aanstormend Talent. Hij is voor BNN te horen in de nacht voor 3FM. De Marconi jury: “Sander maakt zich niet groter dan hij is, schaamt zich nergens voor en wekt daarmee interesse en sympathie. Zo slaagt hij er nu al in een eigen en unieke stijl neer te zetten. Tegelijkertijd klinkt hij energiek en naturel tegelijk, wat hem onderscheidt van een groot aantal anderen.”

Als Beste Zender heeft BNR NieuwsRadio de prijs in ontvangst genomen. Uit het juryrapport: “Wie snel bijgepraat wil worden is bij BNR vaak net wat beter af dan bij Radio 1. BNR maakt programma’s en formats waar de concurrent zeer goed naar heeft geluisterd.”

Eerder werd al bekend dat de Marconi Oeuvre Award is uitgereikt aan Lex Harding.

De Gouden RadioRing 2011 is op het RadioGala in ontvangst genomen door Ekstra Weekend (NTR 3FM). De andere twee genomineerden voor deze publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar waren De Avondploeg (SLAM!FM) en Effe Ekdom (AVRO 3FM).

De Zilveren RadioSter Man is gewonnen door Gerard Ekdom (AVRO 3FM). De dj versloeg daarmee Edwin Evers, die de prijs drie keer won, en Giel Beelen, die de RadioSter twee keer in ontvangst nam. “Ik dacht echt dat Giel of Edwin die Ster weer zouden pakken. Ik vind het al prachtig dat ik in die top 3 mag staan. Maar winnen is wel helemaal te gek! Wat een eer!” aldus Ekdom.

De Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator, is toegekend aan Annemieke Schollaardt (TROS 3FM). Daarmee versloeg ze voor het eerst Claudia de Breij, die een abonnement had op deze prijs.

Bron: AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen