Marcel Gelauff: “Coronacrisis zorgt voor meer nieuwsconsumptie”
zondag 22 maart 2020

Marcel Gelauff: “Coronacrisis zorgt voor meer nieuwsconsumptie”

De coronacrisis zorgt voor extreem drukke tijden voor NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff. De vraag naar feitelijke informatie is door de crisis enorm toegenomen. Dat ziet de NOS terug in de kijkcijfers, maar ook online. “We zien dagelijks uitschieters naar vijf miljoen unieke bezoekers op één dag.”

Dat zei Gelauff zondag op De Perstribune van MAX. Eén keer was er zelfs een uitschieter naar zeven miljoen bezoekers zichtbaar. Voor de NOS is het een enorme uitdaging om het nieuws goed te brengen, want er komt veel bij kijken. Dagelijks moeten er afwegingen worden gemaakt in moeilijke dilemma’s. Zo beschrijft Gelauff op De Perstribune welke afwegingen er allemaal mee speelden om China-correspondent Sjoerd den Daas uiteindelijk toch niet naar Wuhan te sturen, de stad waar het coronavirus als eerste opdook.

Ook met Italië heeft Gelauff op dit moment een hotline. Italië-correspondent Mustafa Marghadi zit in Rome en moet ook zoveel mogelijk in zijn appartement blijven. Italië is het zwaarst getroffen land door de coronacrisis met bijna vijfduizend doden. Dat is meer dan in China. De huidige coronacrisis is de grootste crisis die Marcel Gelauff meemaakt als hoofdredacteur. Sinds 2011 is Gelauff hoofdredacteur van NOS Nieuws.

Bron: NPO Radio 1/BM

Bericht delen